Állj! Írj, üzenj, szólj!
 
Hirdetés
 
Civil kontroll
A Civil Kontroll egy figyelõ program, amely a közigazgatás szabályait és mûködését monitorozza azért, hogy feltárja, elemezze, közzétegye és megakadályozza azok diszkriminációs mechanizmusait. Várjuk tapasztalataikat telefonon, e-mailban, levélben és személyesen az irodáinkban. Tartsunk tükröt közösen a kirekesztõk elé.


A Szociális és Jogi Iroda elköltözött
Reflexiók
2010. szeptember 01. szerda, 13:10

Tisztelt Olvasó!

 

A Mo.i Roma Parlament 2000-ben fogadta be a Fõvárosi Romano Kher-Cigány Ház Szociális és Jogi Irodáját. Azért döntött így Zsigó Jenõ, a szervezet elnöke, mert a Cigány Házat a XV. kerületi város peremén található, nehezen megközelíthetõ és mind ügyfélfogadásra, mind rendezvények lebonyolítására alkalmatlan Énekes úti épületbõl 10 év alatt sem helyezte megfelelõ körülmények közé a Fõvárosi Önkormányzat.

 

Ugyanilyen meggondolásból adott otthont ugyancsak 2000-tõl a Roma Parlament Harlem Színpada a Cigány Ház mûvészeti programjainak, a Balázs János Galéria pedig a Cigány Ház képzõmûvészeti közgyûjteményét és a nyári alkotótáborokban készült képeket bemutató cigány képzõmûvészeti kiállításoknak. 

 

Néhány év múlva a Roma Parlament raktárait is átengedte a képzõmûvészeti alkotások, az irodalmi, zenei és egyéb kiadványok tárolásához az intézménynek és gondoskodott azok õrzésérõl.

 

Bővebben...
 
Ügyfélforgalom 2010. április - június
Reflexiók
2010. július 19. hétfő, 14:30
gyek_arnya201006ig.jpg
Bővebben...
 
"Vagyok, aki nem vagyok" Kirekesztés és diszkrimináció - romák tapasztalatai
Reflexiók
2010. július 06. kedd, 12:20

gyerekesely_borito.jpgÖrömmel tudatjuk, hogy megjelent a „LEGYEN JOBB A GYERMEKEKNEK!" NEMZETI STRATÉGIA ÉRTÉKELÕ BIZOTTSÁGÁNAK 2009. ÉVI JELENTÉSE, amelyben megtalálható a Magyarországi Roma Parlament "Vagyok, aki nem vagyok!" címû tanulmánya is (készítette: dr. Pánczél Márta, dr. Nemes Iringó és Weber Andrea).

A jelentés letölthetõ:

http://www.meh.hu/misc/letoltheto/gyerekeselyek_2009.pdf (337.o)

 

Bővebben...
 
Ügyfélforgalom 2010. január-március
Reflexiók
2010. április 27. kedd, 13:36
2010_jan-apr_gytpusok_megoszlsa.jpg
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 4
Qweb Internet Technolgia