Jogsértés felismerése

Hogyan ismerjük fel a jogsértéseket

Ha az embernek nincsenek jogi ismeretei, akkor ez nem olyan egyszerű. De ha például az ember közmunkás, akkor érdemes belépni a közmunkások szakszervezetébe, ott védik az ember jogait. Ha valaki nem közmunkás vagy nem a közmunka miatt akarnak átgázolni az emberen, akkor tényleg jól jönnek a jog ismeretek. Ez a link az emberi jogok egyetemes nyilatkozatát adja ki magyar nyelven, ez minden helyzetben érvényes rád, bárhol vagy a világon: https://www.ohchr.org/en/udhr/documents/udhr_translations/hng.pdf  – De ha ezt nem tudod bemagolni, semmi baj, itt a megoldás:

Milyen emberi magatartás utal rá, hogy jogsértést akarnak elkövetni Veled szemben:

  1. Például eléd tolnak egy munkaszerződést és azt követelik, hogy olvasat nélkül írd alá – biztos lehetsz benne, hogy épp a jogaidat akarják eltaposni. Sőt bármilyen papírt tolnak eléd és azt követelik, hogy olvasat nélkül írd alá, az 100%, hogy svindli. Normális esetben ilyet senki nem követel.
  2. Ami a szerződések aláíratásánál előfordul, hogy a szerződés aláírását nem követelik meg azonnal, de nem viheted haza a szerződést mielőtt aláírnád (tehát nem mutathatod meg senkinek). Az ilyen viselkedés szintén 100%, hogy jogsértést takar, bárki is csinálja ezt veled.
  3. Milyen ember az, aki ilyeneket csinál és hogy lehet kivédeni? A szociopaták (a gátlástalanok) olyan emberek, akik semmiért nem szeretnek keményen megdolgozni. Utálják, ha visszautasítják őket, utálják a magabiztos embereket, a nyakas embereket, akik kiállnak maguk mellett. A szociopata mindenkinél bepróbálkozik, hogy átverje. Aki gyenge akaratú, aki öntudatlan, aki nem áll ki maga mellett, aki nem olvassa a honlapunkat 🙂 azokat átverik. Aki elolvassa a szerződést, nem tágít amíg a szerződéssel kapcsolatos kérdéseire nem válaszolnak, azzal a szociopata nem fog foglalkozni. A szociopata lusta. Neki az a célja, hogy lehetőleg semmi munkával nagy pénzt kaszáljon, ha Te kérdéseket teszel fel, nem engedsz a nyomásnak, akkor békén hagy, mert nem szereti a kemény melót. (Ha a kapott válaszok értelmetlenek, az is átverést mutat.)
  4. Gyakori az olyan átverés, hogy valaki azt állítja, hogy ő bejelentette a munkavállalót, pedig nem jelentette be. Az Ügyfélkapun keresztül meg tudod nézni: https://ugyfelkapu.gov.hu/ Ezen belül először “Ügyintézés” aztán “Szolgáltatások” aztán TAJ-nyilvántartással összefüggő szolgáltatások. Ezután: “Biztosítási jogviszony ellenőrzése”. Ez továbbnavigál egy másik honlapra és ott “Biztosítotti jogviszony lekérdezés”. Ott megadod a TAJ-számodat, akkor végre megtalálhatod.
  5. Hogyan tudod általánosan elkerülni a munkahelyi átveréseket? Lépj be szakszervezetbe! Ha nincs a munkahelyeden szakszervezet, akkor ágazati szakszervezetbe. Lépj be egybe és így közösen meg tudjátok egymást védeni. A szakszervezeteknek vannak jogokat ismerő tisztségviselői. Bármi van a munkahelyeden, ami szerinted nem stimmel, felkeresed őket és ők meg tudják mondani, hogy az tényleg jogsértő-e. Ha jogsértő, akkor ők segítenek a továbbiakban is.közfoglalkoztatási jogviszonyban állók független szakszervezete
  6. Munkahelyen kívüli átverés: ha valaki előre akar pénzt kérni bármiért, ott rendkívül óvatosnak kell lenni. Előre semmit nem szabad 100%-ban kifizetni. Ha valamiért előre kell fizetni, pl alapanyagért, akkor menj el a munkással a boltba és együtt vegyétek meg. Vagy például a dolog árának csak a 20%-át fizeted ki előre, akkor érdekelt az újabb megjelenésben, akinek fizetsz (de ezt is csak óvatosan). A legjobb, hogy ha már a meló negyedénél tart, akkor kifizeted a negyedét az előre megbeszélt teljes árnak. Így negyedenként kifizeted, nem érdekelt abban, hogy eltűnjön. 
  7. Amikor arról próbálnak meggyőzni, hogy ha van pénzed, fektesd be és 10-20% fölötti éves nyereséget fognak elérni neked – kamu. 100%, hogy kamu vagy bűncselekmény. Konkrét átverésekről tanulságos sorozat a YouTube-on – 25 év 25 nagy átverése: https://www.youtube.com/watch?v=rvudv2e2DdE&list=PLqTvGIR-k3Ngi4LUelm7DE96zAwCfuNpf – Itt van szó pilótajátékokról, bankcsődökről, kamubiztosítókról, mezőgazdasági átverésről, építőipari átverésekről stb. 
Tetszik, megosztom!