Horváth Aladár - Nemzeti Szocialista Miskolc

Horváth Aladár – könyvbemutató: A nemzeti(-)szocialista Miskolc

Horváth Aladár: A nemzeti(-)szocialista Miskolc című könyvének bemutatója utólag itt tekinthető meg:

https://www.facebook.com/irokboltja/videos/156960479938495

Bemutatják: Horváth Aladár és Gábor György filozófus
Moderátor: Sipos Júlia újságíró, egyetemi oktató

Írók Boltja Horváth Aladár könyvbemutató Budapest Miskolc Roma Parlament

Maga a könyv: https://orioldbooks.com/termek/a-nemzeti-szocialista-miskolc/

Horváth Aladár - Nemzeti Szocialista Miskolc

 

„Ezt a hangot végre meg kell hallani.” Tamás Gáspár Miklós filozófus

„Az egyik legszebb és legtávlatosabb győzelem főhőse volt Horváth Aladár a rendszerváltás hajnalán. A leggyalázatosabb apartheid bűncselekmény elleni vesztes ütközet hőse és krónikása most, a rendszerváltás alkonyán. E két pont közötti hullámos lejtő szociológiailag és történelmileg mélyen megalapozott, megrendítő leírása ez a könyv. A történet a szerző által alapított Gettóellenes Bizottsággal kezdődik, amely bebizonyította, hogy a gazdaságilag is, társadalmilag is, emberjogilag is abszurd gettónak van racionális, konstruktív és jövőbe mutató alternatívája, hogy a polgárjogi harc és a gyakorlatias ésszerűség feltételezi egymást. A krónika a miskolci romák kitelepítésének jogerős ítéletben kimondott, súlyos apartheid bűncselekményének leírásával, az ésszerűség és a polgárjogi küzdelem páros kudarcával végződik. A rendszerváltás elsötétülésének szimbóluma, ami három évtized alatt Miskolcon történt.”

Révész Sándor író, újságíró

„Horváth Aladár „polgárjogi tanulmánya” pontos látlelete annak, hogyan silányul üres frázisokká a rendszerváltás után remélt demokratikus, szabad, egyenlő és igazságos társadalom ígérete. A szerző által elemzett társadalmi és politikai folyamatok reményeim szerint felébresztik az olvasókban a morális felháborodást és a közös felelősségvállalás igényét.” 
 
Dr. Kóczé Angéla, szociológus
.
„Több évtizednyi szenvedés és reménytelen nyomorúság rakódik egymásra az alsó és még alsóbb Miskolcon, ahová Horváth Aladár elvisz minket a könyvével. Vajon mikor s hogyan fogunk megbékélni a lelkiismeretünkkel ennyi ránk segítségért tekintő emberi sors láttán? Horváth Aladár szenvedélyes írása lehetne egy igazán soha le nem folytatott dialógus kezdete nemcsak Miskolcon és Miskolcért, hanem egy másik Magyarországon egy másik Magyarországért.”
.
Lengyel László közgazdász, politológus
Horváth Aladár könyve bemutató Roma Parlament
Tetszik, megosztom!