Állj! Írj, üzenj, szólj!
 
Hirdetés
 
A város másik oldalán
2012. március 02. péntek, 11:50

 ‘A Város Másik Oldalán’*

Roma Hiphop Konferencia / Koncert /Archívum

2012. március 9 – 10.

Magyarországi Roma Parlament, Színházterem (H-1084, Budapest, Tavaszmezõ u. 6)

Belépés ingyenes/ Nyilvános konferencia

Az Európai Roma Kulturális Alapítvány– ERCF (www.romacult.org) a Romano Hangos (Cseh Köztársaság), a Gypsy Internet Radio (Szlovákia) és az Eastern Initiative Institute (Lengyelország) közremûködésével létrehozta a: www.romahiphoparchive.org archívumot a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Szlovákiában és Lengyelországban meghirdetett, roma hiphop elõadókat megszólító Nyílt Pályázati Felhívásra érkezett jelentkezésekbõl. A hiphop a társadalmi és politikai kérdések elemzésének leleplezõ és szókimondó terepe, társadalomkritikus hangja a kirekesztett és alulreprezentált közösségek reprezentációja számára világszerte elismert mûfajjá tette. Immár 30 éve annak, hogy a hiphop megjelent a városi környezetben/szubkultúrában, és a romák azóta folyamatosan mûvelik, védelmezik és elemzik! Jelen kezdeményezés a közép-európai roma hiphop bemutatását célozza meg, valamint annak a folyamatnak a feltárására törekszik, amelynek eredményeként a roma hiphop vált a roma egyenlõségért, magabiztosságért és pozitív önképért vívott harc elsõdleges küzdõterévé.

 

2012. március 9., 10.00 - 21.00

Antos Balázs: Gypsy Side, dokumentumfilm; Artner Szilvia: A budapesti látnok; Bálint Mónika: Kapcsolódási zónák a Magdolna negyedben; Fillova Charlotta: Gypsy.cz – Társadalmi igazságosság-hiphop; Szilvási István: A roma hiphop kezdetei Magyarországon 1992-1996; Vaspál Veronka: Weszélyes elemek? – Hatalmi struktúrák megfordítása a magyarországi roma hiphopban

Kerekasztal beszélgetést vezeti: Farkas Clara: vendégek: Norbert Tanca (Ghetto Radio), Peppino & Peppino Jr (NVC), Koncert: GIPSY.CZ (CZ), L.C.N (HU), BG Gangsta (SK), Táncverseny: döntõ 8. és 9. kerületi általános iskoláknak 15.30-16.15.

 

2012. március 10., 10.00 - 16.30

Bogdán Mária: Fekete Vonat: A marginalizáltak univerzális dalszövegei; György Eszter: “A néger kint, az igazi roma”; Junghaus Tímea: L.C. N. – „Az újdonság a hibridizációból emelkedhet ki”; Romske Internetove Radio -Gipsy.sk:  Új média a romák kezében; Sidó Zoltán: Szubkulturális tõke és társadalmi marginalizáció: a roma hiphop, mint szubkulturális gazdaság; Tamás G.M.: Szabadulni a ’Jó Vadembertõl’(Good Savage)

 

Az Európai Roma Kulturális Alapítvány – ERCF (www.romacult.org) egy független non-profit szervezet, mely azért jött létre hogy széles körben hirdesse a roma mûvészet és kultúra szerepét, a roma közösségekkel szembeni sztereotípiák és elõítéletek elleni küzdelemben, a bõvülõ Európában (és azon túl). A Roma Hiphop Archívum /Konferencia /Koncert létrehozását a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatja.

 

További információk / sajtóanyagok: Farkas Clara, konferencia koordinátor, +36 20/961 41 61, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , az Európai Roma Kulturális Alapítvány – ERCF (www.romacult.org) megbízásából, H-1027 Budapest, Frankel Leó út 5., Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .                                                                        *‘A város másik oldalán’ egy híres Fekete Vonat sláger címe.

 
Qweb Internet Technolgia