Állj! Írj, üzenj, szólj!
 
Hirdetés
 
Pályázati felhívás 2011/2012
2011. május 20. péntek, 13:54
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2011/2012

TELJES ÖSZTÖNDÍJAK ROMA HALLGATÓK SZÁMÁRA


Intenzív angol nyelvi képzés egyetemi diplomás roma fiataloknak

Jelentkezési határidõ: 2011. Június 17.


A Közép-Európai Egyetem és az Open Society Roma Initiatives örömmel hirdeti meg ösztöndíj-lehetõségeit a 2011/2012-es tanévre a Közép-Európai Egyetemen (CEU), Budapesten tartandó 8 hónapos intenzív angol nyelvi képzésen való részvételre. A program futtatásához közepétõl szeptember 2011 egészen május végéig 2012.

A fiatal roma diplomások számára meghirdetett intenzív angol nyelvi képzés a közép- és kelet-európai diplomás roma fiatalok személyes fejlõdését célozza. A képzés célja a részvevõk angol nyelvi készségeinek megszilárdítása annak érdekében, hogy sikerrel pályázhassanak az Európai Bizottság diplomás roma fiataloknak szóló szakmai gyakorlatára, a Közép-Európai Egyetem Roma Access programjára, valamint egyéb szakmai gyakorlatokra, szakmai és képzési lehetõségekre. A hallgatók roma nyelvi készségeiket, valamint történelmi és kulturális ismereteiket szintén fejlesztik majd.

 

Kiválasztási kritériumok

Várjuk a jelentkezéseket Albániából, Bosznia-Hercegovinából, Bulgáriából, a Cseh Köztársaságból, Fehér-Oroszországból, Horvátországból, Koszovóból, Lengyelországból, Macedóniából, Magyarországról, Moldovából, Montenegróból, Oroszországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából, Törökországból és Ukrajnából
A pályázóknak egy egyetemi szakképzést be kell fejezniük, amelynek elvégzésérõl a jelentkezés lezárásának idõpontjában diplomával vagy azzal egyenértékû dokumentummal kell rendelkezniük
A pályázóknak alapszinten tudniuk kell angolul, ami lehetõvé teszi számukra a jelentkezési lap angol nyelvû kitöltését
A részvétel feltétele a minimális szintû jártasság a számítógép használatában
A pályázóknak a képzés ideje alatt Budapesten kell lakniuk

Szükséges dokumentumok

Angol nyelvû jelentkezési lap - letölthetõ a www.romadecade.org/iel_2011 oldalról
Másolat az érettségi bizonyítványról és az egyetemi diplomáról. (Azoknak a jelentkezõknek, akik befejezték egyetemi tanulmányaikat, de még nem kapták meg a hivatalos diplomát, elegendõ benyújtaniuk az egyetem hivatalos igazolását a diploma megszerzésérõl.)
Két ajánlólevél (az egyiket az egyetem valamelyik tanárának kell megírnia). Mindkettõt elfogadjuk a pályázó anyanyelvén vagy angolul.
Megközelítõleg 1000 szavas esszé (a jelentkezõ anyanyelvén), amelyben a pályázó kifejti motivációját, hogy miért jelentkezik az angol nyelvi képzésre
Europass önéletrajz. (Az Europass önéletrajz mintája az alábbi oldalról letölthetõ: https://europass.cedefop.europa.eu/europass/home/hornav/Downloads/EuropassCV/CVTemplate.cs)

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a felsorolt dokumentumok mindegyikét be kell nyújtani! A hiányos jelentkezéseket nem vesszük figyelembe!)

 

Jelentkezés a programra:

Kérjük, a következõ címre küldje el pályázati anyagát e-mailben: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

faxon: 0036 1 327 3190

postán: CEU, SEP, Intensive IELT, 1051 Budapest, Nádor u. 9.

 

 

Általános információk

További kérdéseivel keressen bennünket az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailcímen!

 

 
Qweb Internet Technolgia