Állj! Írj, üzenj, szólj!
 
Hirdetés
 
Once we were birds
Harlem Színpad
2010. szeptember 03. péntek, 08:34

Szeretettel meghívjuk Önt és barátait
2010. szeptember 4-én szombaton délután 16.30 órára
Tina Carr és Annemarie Schöne (GB)
Once We Were Birds / Madarak voltunk
címû kiállításának - fotók és rövid filmek - megnyitójára

madarak1_meghv_cover_jpg.jpg

A kiállítást megnyitja
Bálint Mónika, szociológus és Erdei Krisztina, fotóriporter
Balázs János Galéria
Roma Parlament
1084 Budapest
Tavaszmezõ utca 6. I.em
Tel.: 210 4798

 

Tina Carr & Annemarie Schöne többévesre tervezett Once We Were Birds projektjének, illetve a most nyíló elsõ kiállításnak deklarált célja, hogy a kép hitelessége, megszólító és párbeszédteremtõ ereje által közelítse egymáshoz a Közép-Kelet-Európában élõ roma közösségek és a többségi társadalom romákkal kapcsolatos nézõpontjait.

 

A tematikus helyszíni „gyûjtés” elsõ állomása 2009 nyarán Magyarország volt.

A társadalmi problémák iránt érzékeny alkotók mûvészi tevékenységük során a fotó- videómûvészet eszközével ábrázolják a magyarországi romák helyzetét.

 

Egyfajta állapotfelmérésnek tekinthetjük ezt a kiállítást, amelynek nem éppen megnyugtató az eredménye, ennek ellenére jónéhány olyan fotót láthatunk, amely kifelé mutat a szegénységbõl, és amelyet természetesen színez át a derû, a pillanat apró öröme. A fényképeken kevésbé a pozíciót jelzõ környezet, sokkal inkább az egyéniség hangsúlyos. A roma önreprezentáció meggyõzõen hiteles képviselõi nem vesznek el a frissen készült összeállítás hagyományos vagy épp digitális módszerrel készült anyaga között.

A fotók elidõznek a részleteken, az alkotók a portrékon szereplõk közelségét keresik. A kép itt valóban azokkal érez együtt, akiket lefényképez, s az õ emberi boldogulásukért izgul. A kérdés az, hogy mi, befogadók hogyan szeretnénk látni õket, s a hogyan után, megelégszünk-e ennyivel?

 

A kiállítás
2010. október 1-ig látogatható
hétfõtõl péntekig 11-17 óráig.
A belépés ingyenes.


Benta8ban Fesztivál

 
Qweb Internet Technolgia